Bischoff

12.06.2020

Recept på Bischoff

Tag en butelj (75cl) rött eller vitt vin (då blir det Bischoff royal).
Tag 1-2 pomeranser eller 1 citron eller 1-2 apelsiner eller 2-3 småcitrus eller blanda.
Skär dessa i skivor, ca 5 mm tjocka. Lägg dem på galler och grilla i ugn på 275 grader , ca 5-10 minuter.
Vänd dem 1-2 ggr. Se till att de inte bränns men får lite grillyta.
Lägg den varma, grillade citrusen i en punchskål och tryck ur saften med en sked eller slev. Häll över vinet.

Tillsätt ca 2 dl rårörssocker
Ca 10 hela kryddnejlikor
Ca 10 hela kardemummakapslar eller motsvarande 2 tsk kardemummakärnor 2-3 hela kanelstänger
2-3 torkad pomeransskal (kan uteslutas om man har färsk citrus)

Rör om och låt stå kall ett dygn. Sila eventuellt bort kryddor och citrus.
Om det är mycket varmt kan man även tillsätta en halv liter seltervatten, eller mineralvatten som vi säger idag, strax före servering.
Bischoffen kan också värmas upp på låg värme och drickas varm. Närmaste släkting är vår tids glögg.

Självklart går det att prova sig fram till andra kryddor, stjärnanis tex, andra citrus eller olika typer av viner, mer eller mindre socker beroende på vinet.

Gutår!