en- Gör som Axel von Fersen − gå på bal på slottet! 18 nov 2017-utsålt !

28/06/2019

arrangör: Livrustkammaren

Hösten 1773 anländer den unge, vackre greven Axel von Fersen till Paris och presenteras snart vid det kungliga hovet i Versailles. I slutet av november deltar han i flera baler i närvaro av den blivande Ludvig XVI och Marie Antoinette. Nu har också du chansen att gå i Axels fotspår och uppleva en maskeradbal på slottet! Lördagen den 18 november är det äntligen dags för årets dansbal i Livrustkammaren.Temat för i år är en maskerad år 1773. Hämta inspiration från den antika mytologin, Commedia dell'Arte, Elisabeth I:s hov eller varför inte djurriket? Endast 1770-talets fantasi sätter gränser!

Under den historiska maskeradbalen kommer du att få dansa tidstrogna danser till levande musik. Alla dansglada är välkomna, även du som inte har tidigare erfarenhet av historisk dans.

En historisk maskeradbal kräver givetvis en maskeraddräkt. Hämta inspiration från den antika mytologin, Elisabeth I:s hov eller varför inte djurriket? Endast årtalet 1773 och fantasin sätter gränser! En lista med kontaktpersoner som hyr ut historiska dräkter kommer att publiceras på Livrustkammarens facebooksida. Kom ombytt då det inte finns plats att byta om på slottet.

Vi bjuder på välkomstbål samt historisk konfekt efter 1700-talsrecept.

Danslistan kommer att publiceras efterhand på Livrustkammarens facebooksida. Inför balen är du varmt välkommen till tre förberedande dansträffar på Livrustkammaren, där vi lär ut danserna. De finns i kalendariet.

Vi hoppas att alla gäster besöker minst en av dessa dansträffar, helst fler, för optimal dansglädje på balen. Biljetter till dansträffarna köper man via Tickster från och med september 2017.

För den som behöver vila fötterna under balkvällen erbjuder vi exklusiva visningar av Livrustkammarens utställning om Axel von Fersen och Marie Antoinette som öppnar 27 oktober 2017.

Köp biljett till dansbal "Mascarade" här eller i Livrustkammarens butik.

Köp biljetter senast 15 september på Tickster: