Bra att veta

Välkomna på bal och festligheter på Kaggeholms slott 2–4 juni 2017

Vad är väl en bal på slottet? Välkomna på en storslagen helg med förlustelser och festerna två på Kaggeholms slott! Under helgen ingår allt: fester, måltider, alkoholfria drycker och boende! Det är smidigt att ta sig ända fram både med bil och SL-buss. Anmäl dig och betala redan nu så får du betala ett lägre pris och välja vilket sorts rum du vill bo i! Nedan följer detaljerade förutsättningar för helgen. Vid ytterligare frågor skriv till kaggeholmsfesten@hotmail.com.


Tider för helgen

Slottet öppnar portarna klockan 15 på fredagen. Det går bra att anlända även senare, men från 18.00 är det trevligt om moderna företeelser som bilar eller packutrustning är ”undan-städade”.

På söndagen är det en del som vi gemensamt behöver ställa i ordning, så räkna med avresa vid 15.

 

Arbetet under helgen

Inhyrd personal sköter matservering och arbete under fredagens fest och lördagens bal, men utöver det så hjälps vi alla åt.

Kläder för fest och samvaro

Gör ert bästa med de kläder som ni har. Det går att vara ambitiös och ha flera olika ombyten för varje dag eller att ha samma uppsättning kläder hela helgen. Har ni bara en uppsättning är ni fattiga kusinen från landet. Har ni få uppsättningar är ni fattiga kusinen från staden. Har ni flera uppsättningar är ni rika kusinen från staden.

 

Vi kommer även att anordna sykurser för att sy särk och morgonrock samt enklare vardags-kläder för de som vill vara ambitiösa och utöka garderoben med nya sorters plagg för historisk övernattning. Vi har även en klädnadsgrupp som hjälper till med att sy och komplettera garderoben mot en rimlig kostnad för utfört arbete.

Stämningsskapande detaljer

Tänk gärna på förvaring och andra detaljer som bidrar till att skapa en mer historisk atmosfär och mysig stämning. Sådant finns ofta billigt på loppmarknader.

* Använd gärna tvättkorgar eller spånkistor korgmaterial eller trä för packningen

* Sy gärna fina handdukar i linne, det finns billigt tyg på Ikea

* Ha gärna med passande skor och tofflor

* Tänk även på andra detaljer såsom askar, förvaring

Övrigt att ta med

* Kontanter för lotteri och marknad i miniatyr

* Piquenique korg med filt samt glas, tallrik, bestick, mindre uppläggningsfat för lördagseftermiddagens förlustelser. Undvik plast och annat tydligt otidsenligt!

* Tidstypiska tillbehör för en hel helg i 1700-talet

Filosofiska Salongen

Under helgen har vi Filosofiska Salongen på övervåningen där tal och kortare föredrag och diskussioner om politik, kultur och filosofi som är samtida anno 1799 kommer att hållas. Temat för kvällen kan vara politik, kultur, filosofi, vetenskap, religion, litteratur, seder och bruk; det utformas efter intresse. De 20 personer som bokar sig för Filosofiska Salongen sitter där och äter middag istället för den gemensamma middagen på nedervåningen för 60 personer. Därefter gemensam dans för alla hågade.

 

Varmt välkomna önskar

Anneli Schöldström

projektledare